top of page
IMG_4718_denim.jpg

Szia! Manta-Szabó Zsuzsanna vagyok és köszönöm, hogy ellátogattál a honlapomra!

A Pastel Ceramics egy aprócska kerámia műhely,  amit  2017-ben alapítottam azzal a céllal, hogy a kerámia iránti szenvedélyemet kibontakoztathassam.

Irodai munka mellett kreatív elfoglaltságra vágytam, így kerültem egy esti kerámia tanfolyamra. Az agyagozás során felfedeztem, hogy különös módon mennyire megnyugtató és kikapcsoló elfoglaltság kézzel létrehozni valamit - tulajdonképpen - egy kupac sárból.

Eleinte próbáltam megalkotni a tökéletes tárgyat - tökéletesen egyenletes, szimmetrikus, tökéletes színű -, ami persze általában nem sikerült - majdnem egyenletes, majdnem szimmetrikus, kicsit foltos, ujjlenyomatos -, mire rájöttem, hogy mind tökéletesek. Megértettem, hogy pontosan ez az, amitől minden egyes kerámiám egyedi lesz és megismételhetetlen.

Kézzel készült tárgyakat használni a hétköznapokban -  akár egy családi vacsorán, akár egy munkahelyi kávészünet alatt - harmóniával tölt el. Rusztikus és sima felületek, sötét és világos kontrasztok, érzetek és színek, mind a lelassulásra, a jelen pillanat megélésére hívják fel a figyelmet.

bottom of page